Geoblog.pl    looooveeee    Podróże    Poland 2008    Przyjazd do Brenna turnus III
2008
lip

Przyjazd do Brenna turnus III

Polska
Polska, Brenno

Rozpoczęła się kolejna praca wakacyjna. Tym razem maleńkie dzieciaczki, które będą ze mną przez całe dwa tygodnie. Musze być bardziej odpowiedzialna, prawie jak mama, a nawet bardziej:)

Brenno, maleńka wieś leżąca nad jeziorem Białym, doskonałe miejsce dla ludzi starszych, którzy lubią wędkować, dla rodzin z dziećmi, jest cicho i spokojni. Dla młodzieży też się nada, lecz nie na długo. Jedyną atrakcją jest bar "Rybakówka", gdzie w weekendy leci muzyka. W normalne dnia można poszaleć na maszynach do gry. Doskonałe miejsce na kajaki i rowery wodne. Jest tu 5 jezior połączonych ze sobą kanałami. Ludzie, którzy tam jeżdżą, wracają z chęcią z powrotem. Można pojeździć na koniach po Parku Narodowym Przemęckim, w którym ta miejscowość się znajduje.

O mojej pracy:

Tym razem, czeka na mnie większe zadanie, zabierające dużo więcej siły. Mimo to poradziłam sobie. Nauczyłam dzieci kilku piosenek, przyśpiewek, zabaw. Chociaż maluszki często tęskną za mamą i chcą wracać do domu, to dla mnie największą satysfakcją jest dzień wyjazdu. Kiedy są całe i zdrowe, oraz zadowolone z pobytu. I wtedy mówią " Chcę z Panią tutaj zostać".

Poznałam wiele mądrych ludzi, z którymi świetnie się współpracowało. Choć nie wszyscy rodzice są zadowoleni z naszej pracy, nie doceniają naszych możliwości, naszych lat, to mimo wszystko sprawia to ogromną przyjemność - to jest moja coroczna praca, do której na pewno nie raz wrócę.

ania 24
ania 24  - 2009-03-23 15:10
dzien dobry na pani blog trfilam przypadkowo , bylam 12 lat temu na koloni w brennie , gdy zobaczylam zdjecie wspomienia wrocily z nie samowita sila :) pozdrawiam goraco :)))

looooveeee
Emilia Lubińska
zwiedziła 5% świata (10 państw)
Zasoby: 86 wpisów86 2 komentarze2 229 zdjęć229 0 plików multimedialnych0

16.09.2011 - 27.09.2011